Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με το 10ετες ομόλογο

Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με το 10ετες ομόλογο

Νέα έξοδος στις αγορές για το ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετους ομολόγου

 

 

Η Ελλάδα προχωρά σε νέα έξοδο στις αγορές την Τετάρτη (9/6) με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου και στόχο την άντληση τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura, με το βιβλίο προσφορών εκτός απροόπτου να ανοίγει αύριο Τετάρτη, για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Νέα εξέλιξη: Πάνω από 20 δισ. ευρώ οι προσφορές για το νέο 5ετές ομόλογο

Πρόκειται ουσιαστικά για επανέκδοση του 10ετους ομολόγου που είχε εκδοθεί το Φεβρουάριο. Τότε το Δημόσιο είχε αντλήσει 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο να διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στο 0,8% αλλά και το σύνολο των προσφορών να ανέρχεται στα 31 δισ. ευρώ που αποτελεί και το μεγαλύτερο ύψος στην ιστορία για ελληνικό κρατικό τίτλο. Η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,807% και το κουπόνι στο 0,75%.

Στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να αξιοποιήσουν τη θετική συγκυρία στις αγορές χρέους για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ