Στη Βουλή η Ετήσια Έκθεση της ΑΑΔΕ

Στη Βουλή η Ετήσια Έκθεση της ΑΑΔΕ

Η Έκθεση θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Την ετήσια έκθεση για το 2020, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα, ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, οι κκ Τασούλας και Πιτσιλής συζήτησαν τη λειτουργία της ΑΑΔΕ σε αυτήν την ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας και στον καθοριστικό ρόλο που επιτελεί για την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, με σκοπό τη διαφύλαξη των δημοσίων εσόδων.

Σημειώθηκε επίσης ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΑΔΕ το 2020 προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή της λειτουργία, αναθεώρησε τον σχεδιασμό και το έργο της ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις ψηφιακές της υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω πανδημίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, άκουσε με ενδιαφέρον τα στοιχεία που του παρέθεσε ο κ. Πιτσιλής και ανέφερε ότι η Έκθεση θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές και να ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση. Στη συνάντηση παρέστη και το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Αρχής, Εμμανουέλα Τρούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ