Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ - Επίδομα και στους μη επιδοτούμενους ανέργους

Αναστολή εργασίας: 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ - Επίδομα και στους μη επιδοτούμενους ανέργους

Τι θα ισχύσει για τους ανέργους - επίδομα 400 ευρώ και στους μη επιδοτούμενους.

«Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας το Νοέμβριο, στις αρχές του Δεκεμβρίου θα λάβουν 800 ευρώ», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης όπως είπε «διευρύνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας, τρίτον θα δοθεί μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους, που φθάνουν περίπου στις 130.000».

Ηταν χρέος μας να κρατήσουμε εφεδρείες. Η χώρα έχει πάνω από 37 δισ. σε διαθέσιμα κι έχουμε πάλι τη δυνατότητα να στηρίξουμε όλους τους συμπολίτες μας με πρώτη μέριμνα εκείνους που είναι πιο αδύναμοι, σχολίασε.

O πρωθυπουργός είπε ότι εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει από τον υπουργό Οικονομικών το μεσημέρι

Συγκεκριμένα μετά τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και ώρα 15:00, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης, από το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, στις 18:00, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα κάνουν ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ