Μέχρι το τέλος του έτους η πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Μέχρι το τέλος του έτους η πληρωμή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Τη διαβεβαίωση ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα έχουν καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2020 έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε για την καταβολή των αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ εφάπαξ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή άντληση 2,5 δισ. ευρώ ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η κυβέρνηση χτίζει ένα ταμείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

«Χθες έγινε μια εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση δεκαετούς ομολόγου, με το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει γίνει ποτέ έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας ομολόγου – δεκαετίας, πενταετίας, τριετίας. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα την υγειονομική κρίση αλλά και στο σχέδιο που ξετυλίγει για να πετύχει υψηλή, διατηρήσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη» είπε. Συνολικά κα εν μέσω της κρίσης η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 7,5 δισ. και τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώνονται σε 37,5 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ