ΣΕΤΕ καλεί Ευρώπη – Όχι στις αποζημιώσεις, ναι στον μηδενισμό του ΦΠΑ

ΣΕΤΕ καλεί Ευρώπη – Όχι στις αποζημιώσεις, ναι στον μηδενισμό του ΦΠΑ

Υπέρ ενός πανευρωπαϊκού πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας για το σύνολο του τουρισμού και των ταξιδιωτικών υπηρεσιών τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε επιστολή του προς τον επίτροπο Τιερί Μπρετόν.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, τονίζει ότι οι τομείς του τουρισμού και των ταξιδιών συνεισέφεραν το 9,7% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ το 2018, ενώ απασχολούν συνολικά 36,7 εκατ. εργαζόμενους.

«Ωστόσο ο τουρισμός δεν είναι μόνο οικονομία. Ο τουρισμός και τα ταξίδια αντιπροσωπεύουν την ουσία της Ευρωπαϊκής Ιδέας, το δικαίωμα και την ελευθερία του να ταξιδεύει κανείς. Το προνόμιο της μετακίνησης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα επιτεύγματα για τους Ευρωπαίους» αναφέρει ο ΣΕΤΕ.

Μεταξύ άλλων ο ΣΕΤΕ ζητεί την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για τον κλάδο όπου αντί για επιστροφή χρημάτων για την ακύρωση ταξιδιών λόγω της πανδημίας, θα παρέχονται κουπόνια για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στο μέλλον.

Ο ΣΕΤΕ ζητεί επίσης την εκτεταμένη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. ακόμα και για την απευθείας χρηματοδότηση των πληττόμενων επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς και τη μείωση -ακόμα και τον μηδενισμό- του ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών τουρισμού και ταξιδιών έως το 2021. Τέλος, προτείνει μία παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία για την προβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως του κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ