Προειδοποιήσεις ΔΝΤ: Ό,τι χειρότερο από την ‘Υφεση του ‘30

Προειδοποιήσεις ΔΝΤ: Ό,τι χειρότερο από την ‘Υφεση του ‘30

Για τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 90 ετών προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και προβλέπει πως 170 χώρες θα εμφανίσουν ύφεση φέτος.

Αντιμετωπίζουμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο, σχολίασε την περασμένη εβδομάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προϊδεάζοντας για το τι θα περιέχεται στην αναθεωρημένη έκθεση του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μόλις τρεις μήνες πριν, το ΔΝΤ εκτιμούσε πως 160 χώρες θα εμφάνιζαν ανάπτυξη και η επικεφαλής του Ταμείου τονίζει πως οι απαισιόδοξες προοπτικές αφορούν τόσο τις αναπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες χώρες. «Η κρίση δεν γνωρίζει σύνορα, όλοι υποφέρουν. Περιμένουμε τη χειρότερη κρίση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης» πρόσθεσε. Μόνο στις ΗΠΑ 16 εκατ. άνθρωποι έμειναν άνεργοι μέσα στις τελευταίες 20 ημέρες.

Η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ξεκινά αύριο 14 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Αύριο, Μεγάλη Τρίτη το ΔΝΤ θα αποκαλύψει τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας με την επικαιροποιημένη έκδοση του World Economic Outlook. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκτίμησή του για την ελληνική οικονομία το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 2,2% φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ