Έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες

Φεβρουάριο οι αποφάσεις

Έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πιστοποιημένους εκτιμητές που θα καθορίσουν τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε ένα μεγάλο αριθμό περιοχών της χώρας.

Με τη δημοσίευση της πρόσκλησης ανοίγει η διαδικασία εξορθολογισμού των αντικειμενικών αξιών αλλά και η ένταξη στο σύστημα 3.000 περιοχών που για πρώτη φορά θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο σύστημα.

Το έργο των εκτιμητών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσουν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για τις νέες περιοχές. Με την ένταξη των συγκεκριμένων περιοχών εκτιμάται πως θα ανοίξει παράθυρο για νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ που μεσοσταθμικά θα φτάσει το 8%, καθώς η επέκταση των αντικειμενικών αξιών υπολογίζεται πως μπορεί να αποφέρει επιπλέον έσοδα που ίσως φτάσουν το μισό δισ. ευρώ.

Εκτός του συστήματος των αντικειμενικών αξιών βρίσκονται αρκετές περιοχές στην περιφέρεια αλλά και περιοχές εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως τα… Τουρκοβούνια, που μέχρι σήμερα βρίσκονται εκτός του συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ