Την Παρασκευή η κρίσιμη δίκη στο ΣτΕ για τα αναδρομικά συνταξιούχων

Την Παρασκευή η κρίσιμη δίκη στο ΣτΕ για τα αναδρομικά συνταξιούχων

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τα αναδρομικά των παλαιών συνταξιούχων

Σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Alpha διαβεβαίωσε ότι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώσει όσους έχουν κάνει προσφυγή, υπάρχει σχέδιο.

«Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση της οποιασδήποτε ανατροπής στα δημοσιονομικά, η οποία θα προκληθεί», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και όπως πρόσθεσε, αν δικαιωθούν οι συνταξιούχοι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει περικοπές από προβλεπόμενα κονδύλια, προκειμένου να μην εκτροχιαστούν τα δημοσιονομικά.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα δημιουργήσει παράπλευρες συνέπειες στους δημοσιονομικούς μας στόχους, δηλαδή θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε μια μόχλευση των δημοσιονομικών μας μεγεθών. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος που θα μας οδηγήσει σε αναγκαία μετατροπή. Θα αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές από προβλεπόμενα κονδύλια για να αποκατασταθεί η ισορροπία σε σχέση με τη συμμόρφωσή μας με τις δικαστικές αποφάσεις. Είναι κάτι που μεσοπρόθεσμα θα μας δημιουργήσει δημοσιονομική αναταραχή, παρά ταύτα επειδή οι προβλέψεις τις οποίες έχουμε είναι θετικές, έχουμε την αίσθηση ότι θα απορροφήσουμε τον κραδασμό», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Θα εξεταστούν οι διεκδικήσεις αναδρομικών για:

-Την περίοδο από 12/5/2016 και μέχρι 31/12/2018 δηλαδή από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου έως και την πρεμιέρα του επανυπολογισμού

-Την περίοδο από 1.1.2013 έως την 11.5.2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ