Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών στους επενδυτές στο Λονδίνο

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών στους επενδυτές στο Λονδίνο

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ήταν ο  κεντρικός ομιλητής στο «14ο Annual Roadshow» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών στο Λονδίνο,

Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησής της, παρέθεσε τις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού της σχεδίου και κάλεσε τους συμμετέχοντες να επενδύσουν σήμερα στην Ελλάδα.

Ως προτεραιότητες έθεσε την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας. Μίλησε επίσης για την ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, την ολοκλήρωση ενός νέου, σταθερού φορολογικού πλαισίου με έντονη αναπτυξιακή διάσταση, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αυξήσει την ποσότητα του εγχώριου προϊόντος, θα βελτιώσει τη σύνθεση και την ποιότητά του και θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ