Διακοπές με το σταγονόμετρο για τους Έλληνες

Διακοπές με το σταγονόμετρο για τους Έλληνες

Εξι στους δέκα φεύγουν για μία μόλις εβδομάδα ή και λιγότερο, ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούν να φύγουν περισσότερο από μία φορά τον χρόνο.

Η ομάδα της Picodi ανέλυσε τις ταξιδιωτικές συνήθειές μας και κατέληξε σε μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η μέση δαπάνη, τα χρήματα που ξοδεύουν οι Έλληνες στις διακοπές τους, είναι στα 531 ευρώ με το 65% να δηλώνει πως δεν μπορεί να φύγει περισσότερο από μία εβδομάδα.

Βεβαίως η χρήση του πληθυντικού αριθμού στη λέξη “διακοπές” έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι Έλληνες κάνουν παύση από την καθημερινότητά τους μόνο μια φορά το χρόνο. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για το 60%.

Όπως θα περίμενε κανείς το 82% δηλώνει πως κάνει διακοπές (ή… διακοπή) εντός συνόρων και μόνο το 18% καταφέρνει ή επιθυμεί να φύγει για λίγο στο εξωτερικό. Για αυτούς, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Βρετανία και η Κύπρος είναι οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί.

Φαίνεται πως οι Έλληνες ξοδεύουν (ή λένε πως ξοδεύουν) περισσότερα από πολλούς Ευρωπαίους στις διακοπές τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το 2018 η μέση δαπάνη τουριστών στην Ελλάδα ήταν στα 514,5 ευρώ για τους πολίτες χωρών της Ε.Ε.. Ομως μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης οι Έλληνες βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο, καθώς η μέση δαπάνη το 2018 έφτασε τα 621 ευρώ ανά ταξίδι. Περισσότερο σπάταλοι εμφανίζονται οι Αυστριακοί με τη μέση δαπάνη στα 698 ευρώ, ενώ πιο “σφιχτοί” είναι οι Κύπριοι με 517 ευρώ ανά ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ