Eurogroup χαμηλών εμποδίων

Eurogroup χαμηλών εμποδίων

Η σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν αναμένεται να επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την ελληνική αντιπροσωπεία.

Η διενέργεια των εκλογών μεταθέτει για μετά τις 7 Ιουλίου κάθε συζήτηση σχετικά με τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, καθώς οι εταίροι θα περιμένουν τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης και τον διορισμό του νέου υπουργού Οικονομικών. To επόμενο Eurogroup έχει οριστεί για τις 8 Ιουλίου, όταν στην Ελλάδα ο νικητής των εκλογών δεν θα έχει λάβει καλά καλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ακολουθεί η θερινή ανάπαυλα και οι υπουργοί Οικονομικών θα ξανασυναντηθούν σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή συνάντησή τους οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης που πραγματοποίησε το Ταμείο στην Ευρωζώνη, στο πλαίσιο του Άρθρου 4. Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με την απασχόληση και την ανισότητα στην Ευρωζώνη, η έκτη έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας της Κύπρου και η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Το τελευταίο θέμα αναμένεται να απασχολήσει και περισσότερο τους υπουργούς της Ευρωζώνης ενόψει της Συνόδου των χωρών του ευρώ στις 21 Ιουνίου.

Η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει θέσει κάποιο θέμα, ούτε καν την πρόωρη πληρωμή του δανείου του ΔΝΤ για την οποία τόσο μελάνι είχε χυθεί τους προηγούμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ