Σχέδιο επενδύσεων με σταθερή φορολογία για 12 έτη

Σχέδιο επενδύσεων με σταθερή φορολογία για 12 έτη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα προβλέπει νέα κριτήρια που θα διέπουν τις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες υπάγονται σε σταθερό φορολογικό καθεστώς για 12 έτη.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου, σταθερό φορολογικό συντελεστή θα έχουν επενδύσεις με συνολικό επιλέξιμο κόστος που θα υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ και όχι τα 20 εκατ. ευρώ όπως οριζόταν από τον αναπτυξιακό νόμο του 2016.

Το νέο σχέδιο προβλέπει φοροαπαλλαγές ανάλογα µε το ύψος της επένδυσης και αδειοδοτήσεις µέσα σε 45 ηµέρες, ενώ παρέχει φοροαπαλλαγή µέχρι 7,5 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις προϋπολογισµού 30 εκατ. ευρώ, ενώ για µέρη του προϋπολογισµού από τα 30 µέχρι τα 100 εκατ. ευρώ, το δικαιούµενο ποσό ενίσχυσης κυµαίνεται τµηµατικά από 80% έως 10% της δικαιούµενης απαλλαγής φόρου.

Το δικαίωµα έναρξης χρήσης του κινήτρου της φορολογικής απαλλαγής θεµελιώνεται µε την υλοποίηση ποσοστού 25% της επένδυσης, ενώ οι επενδυτές µπορούν να αξιοποιήσουν το σύνολο της δικαιούµενης φορολογικής απαλλαγής εντός 15 φορολογικών ετών από το έτος θεµελίωσης του δικαιώµατος χρήσης του κινήτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ