Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα λέει ο Μάριο Σεντένο - Τι συζήτησε χθες το Eurogroup

Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα λέει ο Μάριο Σεντένο - Τι συζήτησε χθες το Eurogroup

Η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει όλα της τα προβλήματα μόνη, τόνισε ο Μάριο Σεντένο.

Σε συνέντευξή του στο Euronews ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα ολοκλήρωσε το τρίτο μνημόνιο, όμως προειδοποίησε πως δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα.

Συγκεκριμένα και σε ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει πως “είναι πολύ σημαντικό για όλους, αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό. Τρία προγράμματα, 8 χρόνια, πολλές μεταρρυθμίσεις, πολύ σκληρά μέτρα που όλοι περιμένουμε να μεταφραστούν σε ανάπτυξη, σε κοινωνική συνοχή. Υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ελλάδα αναλαμβάνει να λύσει μόνη της τελικά όλα τα θέματα και τα προβλήματά της. Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα. Αυτό είναι το σημαντικό".

Αναφερόμενος στις εμπορικές εντάσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε διεθνές επίπεδο, σχολίασε πως "ευτυχώς, όσοι παίρνουν αποφάσεις γι' αυτά τα θέματα, κατάφεραν να συγκεντρωθούν, να κάνουν σημαντικά ραντεβού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πλέον αυτές οι εμπορικές εντάσεις έχουν μειωθεί πολύ. Και αυτό μου δημιουργεί αισιοδοξία. Εάν διαχειριστούμε αυτά τα πολιτικά ζητήματα, έχοντας κατά νου ότι το πλάνο δράσης μας πρέπει να αφορά τους πολίτες μας, θα βρούμε τις σωστές απαντήσεις στα πολύ σύνθετα ζητήματα που τίθενται. Σε κάθε περίσταση, πρέπει να αποφεύγουμε τις απλές απαντήσεις, στα πολύ περίπλοκα θέματα. Συμβαίνουν βέβαια και κάποια άλλα γεγονότα που δεν είναι στο πλαίσιο των θεσμών μας και αυτά πρέπει να τα αποφύγουμε".

Τι συζήτησε το Eurogroup

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Eurogroup δεν ασχολήθηκε με την Ελλάδα αλλά έθεσε τους πέντε τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για το 2019:

  • Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξη
  • Δημοσιονομική βιωσιμότητα και δημόσιες επενδύσεις
  • Δημοσιονομική σταθερότητα
  • Αγορά εργασίας και κοινωνική συνοχή
  • Εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit, όπου εξετάστηκε και η περίπτωση της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ