Ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη ΔΕΘ – 60 εταιρείες «κολοσσοί» από τις ΗΠΑ

Ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη ΔΕΘ – 60 εταιρείες «κολοσσοί» από τις ΗΠΑ

 

Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 8 Σεπεμβρίου η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας, με στίγμα της φετινής διοργάνωσης την επιχειρηματική καινοτομία και τεχνολογική αριστεία, δεδομένης και της συμμετοχής των ΗΠΑ με την ιδιότητα της «τιμώμενης χώρας» με συνολικά 60 αμερικανικές εταιρείες-κολοσσούς και φορείς, σε μεγάλο βαθμό από τους τομείς της τεχνολογικής αριστείας και ψηφιακής οικονομίας.

Με συνολικά 20 επίσημες, άμεσες κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι, και με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, εξάλλου, η 83η ΔΕΘ θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών.

Οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι και 556 το 2012, ενώ η εκθεσιακή κάλυψη είναι πλήρης -τόσο στους στεγασμένους όσο και στους υπαίθριους χώρους- και μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τ.μ., έναντι 27.191 τ.μ. το 2017.

Οι ΗΠΑ ως Τιμώμενη Χώρα καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς.

Μάλιστα, η Αμερική φέρνει στην 83η ΔΕΘ δεκάδες ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, όπως Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κ.ά., ενώ η εκθεσιακή της παρουσία είναι διανθισμένη και με φορείς της εκπαίδευσης, με εταιρείες της ασφάλειας, της άμυνας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας κ.ά.

Επίσημες εθνικές συμμετοχές
Εκτός από τις ΗΠΑ, συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ με επίσημες εθνικές συμμετοχές οι Κύπρος, Ινδία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ινδονησία, Ιράν, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, πΓΔΜ, Μπαγκλαντές, Κίνα, Αίγυπτος και Ιταλία. Για πρώτη φορά έρχεται η Πορτογαλία ως κρατική συμμετοχή μέσω της πρεσβείας της, αλλά και με επιχειρήσεις, το Ουζμπεκιστάν μέσω της πρεσβείας του, όπως και το Μπαγκλαντές μέσω της πρεσβείας του και του Bangladesh Investment Development Authority. Μεγάλες συμμετοχές είναι αυτές της Τιμώμενης Χώρας του 2019 Ινδίας (με 35 εταιρείες), της περσινής Τιμώμενης Χώρας Κίνας με 30 επιχειρήσεις και τις Βουλγαρίας με 14.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ