Τι «γυρεύει» ο Γουάτσα στην Αθήνα

Τι «γυρεύει» ο Γουάτσα στην Αθήνα
Ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτς, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ την Τετάρτη, θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα με επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη.

Ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος της Fairfax (με συμμετοχή σε Eurobank, Μυτιληναίο, Grivalia, Eurolife και Praktiker) εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αναμένονται με ενδιαφέρον οι επισημάνσεις που θα κάνει.

Το αφεντικό» του Fairfax έχει ρίξει στην εγχώρια αγορά περί το 1,5 από τα 40 δισ. δολάρια που διαχειρίζεται το fund. Ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, και μέχρι σήμερα παρουσιάζει απώλειες της τάξης των 500.000.000 ευρώ, εξέλιξη η οποία οφείλεται στις ανακεφαλαιοποιήσεις της Eurobank.
Το άνοιγμα των επαφών του επενδυτή προδιαθέτει για μια επίσκεψη που θα δώσει τον τόνο αλλαγής σελίδας για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διοργανωθεί και δείπνο προς τιμήν του, με περίπου 250 προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, υπουργοί και επιχειρηματίες, ενώ είναι πιθανόν να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.

Και ενώ ο Γουάτσα καταφθάνει για ναμιλήσει στον ΣΕΒ, η Grivalia, εταιρεία συμφερόντων του Fairfax, έχει βάλει στο μάτι ένα big deal το οποίο δρομολογεί σε συνεργασία με άλλα δύο funds. Πρόκειται να κατασκευαστεί έναπεντάστερο ξενοδοχείο στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, μεσυνολική έκταση 285 στρέμματα για 35 χρόνια μισθωμένη από ιδιώτη επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ