Μετά τις Κυριακές ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν

Μετά τις Κυριακές ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν
Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και στην απελευθέρωση των αγορών φέρνει το νέο μνημόνιο και μάλιστα άμεσα.

Πρόσφατη έρευνα της PwC εκτιμάει ότι η έξοδος της χώρας από τον φαύλο κύκλο προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, όχι μόνο τη διαμόρφωση όρων βιωσιμότητας για το ελληνικό δημόσιο χρέος, αλλά και τη δραστική επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνει το πλήρες άνοιγμα και των υπόλοιπων κλειστών επαγγελμάτων, την ενθάρρυνση του ανταγωνισμού, τη διευκόλυνση όλων των αδειοδοτικών διαδικασιών για επενδύσεις και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των αγορών τη νομοθέτηση των υπολοίπων 166 από τις συνολικά 371 συστάσεις της τρίτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που αφορά τους τομείς του χονδρεμπορίου, των κατασκευών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των χημικών και των παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της απλούστευσης των αδειοδοτήσεων των τομέων τροφίμων - ποτών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικών επιχειρήσεων, το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει την έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να προσδιορίσει τους εναπομείναντες τομείς για τους οποίους θα απλουστευτεί η αδειοδότησή τους.
Ακόμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην περαιτέρω άρση εμποδίων στα επαγγέλματα των οδοντιάτρων, των φυσικοθεραπευτών, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των οδηγών ταξί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ