Ντράγκι: Στόχος μας ένα πακέτο μέτρων «σταθερό» και «βιώσιμο» για τους Έλληνες

Ντράγκι: Στόχος μας ένα πακέτο μέτρων «σταθερό» και «βιώσιμο» για τους Έλληνες
Η «ταχύτητα» ολοκλήρωσης αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας, ωστόσο, η σωστή ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εξίσου σημαντική, τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως είπε, στόχος είναι να συμφωνηθεί ένα πακέτο μέτρων «σταθερό» και «βιώσιμο», ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους όσον αφορά το πρόγραμμα και την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με το Μ. Ντράγκι, η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης βασίζεται σε πολλούς παράγοντες.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε να «λειτουργήσει η στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», συμπληρώνοντας πως αυτό θα βοηθήσει στη διοχέτευση κεφαλαίων στον ιδιωτικό τομέα.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα που επίσης χρειάζεται να ληφθούν. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι «μεσοπρόθεσμες και οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις», ενώ, τέλος, αναφορά έκανε και στο φόρο εισοδήματος, καθώς, όπως είπε, ούτε εκεί έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ