Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών

Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών
Καταφθάνουν σταδιακά από σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ενώ άγνωστη είναι ακόμη η ακριβής ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν να συλλέγουν πρόσθετα στοιχεία, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και διευκρινίσεις για το δημοσιονομικό κενό του τρέχοντος έτους, αλλά και της τριετίας 2016 - 2018.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη Παρασκευή, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης».

Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η πρόσθετη περικοπή -βάσει της συμφωνίας του Αυγούστου- των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ