Γκάμπριελ: Κάθε συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν

Γκάμπριελ: Κάθε συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν
Την αντίθεσή του σε ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξέφρασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα παλεύει τώρα για αυτοσεβασμό και αξιοπιστία και για αυτόν τον αγώνα πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός. 

«Σε αυτόν είμαστε εταίροι και όχι αντίπαλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, οι όροι είναι σκληροί, αλλά δεν θα ήταν τόσο σκληροί αν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις.

Ο αντικαγκελάριος είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να είναι αξιόπιστη και να μην είναι μονίμως αυτή που δέχεται ελεημοσύνη.

«Πρέπει να πούμε με κάθε ειλικρίνεια, η Βουλή μας αποφάσισε δύο πακέτα βοήθειας, τα οποία δεν βοήθησαν και δεν βοηθά να στέλνουμε στην Αθήνα μόνο χρήματα, αλλά χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις: Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να αποδεχθούν την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν το παλιό σύστημα για πάρα πολύ καιρό. Δεν επιτρέπεται να μην το δούμε αυτό», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του SPD τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί συνταξιούχους να ζητιανεύουν, συσσίτια και παιδιά να πεινούν. Αναφέρθηκε δε στην προσπάθεια που κατέβαλαν από κοινού η Γερμανία και η Γαλλία και επαίνεσε την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ