Π.Κοέλιο: Είμαστε θωρακισμένοι σε περίπτωση Grexit -Δεν θα πιαστούμε στον ύπνο

Π.Κοέλιο: Είμαστε θωρακισμένοι σε περίπτωση Grexit -Δεν θα πιαστούμε στον ύπνο
Στη διαβεβαίωση ότι η Πορτογαλία είναι προετοιμασμένη για να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, προχώρησε πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

«Η Πορτογαλία είναι απολύτως προετοιμασμένη να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμής του χρέους από την πλευρά της Ελλάδας, καθώς έχει επαρκή αποθέματα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενους περιορισμούς στις αγορές σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

«Δεν θα πιαστούμε στον ύπνο. Εάν συμβεί κάτι (με την Ελλάδα), έχουμε τα αποθέματα για να αντιμετωπίσουμε τους όποιους σοβαρούς χρηματοοικονομικούς περιορισμούς που ίσως υπάρξουν στις διεθνείς αγορές», δήλωσε σε συνέδριο αργά χθες.

«Αλλά είμαστε έτοιμοι» είπε ο Πάσος Κοέλιο. «Και αυτός είναι ο λόγος που, αν συμβεί κάτι πιο σοβαρό στην Ελλάδα, η Πορτογαλία δεν θα καταρρεύσει στη συνέχεια».

Τέλος σχολιάζοντας την έλλειψη προόδου για την Ελλάδα ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, είπε: «Πιστεύω ότι αυτό είναι το λιγότερο ανησυχητικό».