Προειδοποίηση Σόιμπλε: Υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας

Προειδοποίηση Σόιμπλε: Υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας
Νέο δυσοίωνο «μήνυμα» έστειλε στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφλγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί να ολισθήσει ξαφνικά σε πτώχευση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει περισσότερο αυτό το σενάριο, αρνούμενος να κάνει εικασίες για μία πιθανή ημερομηνία που μπορεί να συμβεί αυτό. Οταν ρωτήθηκε για το αν είναι προετοιμασμένη η γερμανική κυβέρνηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απάντησε «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».

Ο Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, καθώς όπως τόνισε δεν προβλέπει ότι έως τότε θα έχουν διευκρινιστεί τα πάντα. Ενώ τόνισε ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζωνη, υπό λογικές προϋποθέσεις.

«Αυτό δεν θα προσκρούσει σε εμάς», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά».

Τα μέσα ενημέρωσης, έκαναν τον κ. Βαρουφάκη «Σούπερ Σταρ» και τώρα τον αποδομούν, τόνισε. «Και το ένα και το άλλο είναι λάθος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ