Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δραγασάκη - Ντράγκι
Με μια λιτή ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους Γ. Δραγασάκη-Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Kατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθώς και η πορεία των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες» αρκέστηκε να σημειώσει η ΕΚΤ.

Από την πλευρά του ο Γ. Δραγασάκης, όμως μετέδωσε το Mega δήλωσε πως η ελληνική αντιπροσωπία είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και την πορεία της διαπραγμάτευσης. Η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, προσέθεσε. Η δήλωση έρχεται λίγη ώρα μετά τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπάρχουν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις εξαιτίας των διαφορετικών κόκκινων γραμμών από την πλευρά των δανειστών.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση γίνεται μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην οποία δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι το θέμα του κουρέματος της αξίας των collateral που επιβάλει η κεντρική τράπεζα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ