CNBC: Πρώτα Grexit, μετά Grimbo και τώρα… Grexhaustion

CNBC: Πρώτα Grexit, μετά Grimbo και τώρα… Grexhaustion
Δεν έχουν τελειωμό οι χαρακτηρισμοί για την Ελλάδα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Μετά τα Grexit και το Graccident η ελληνική οικονομία περνάει σε νέα φάση...στο «Grexhaustion»!

Οπως αναφέρει το CNBC μετά το «Grexit», το «Grimbo» και το «Gredge» ήρθε μια νέα λέξη - που δημιουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή από τους οικονομολόγους της Bank of America-Merrill Lynch και θέλει να περιγράψει την κούραση, που έχει προκαλέσει η κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στους εταίρους- να προστεθεί στους χαρακτηρισμούς της ελληνικής οικονομίας.

«Υπάρχει πάντα μια προθεσμία μετά από την τελική προθεσμία (γεγονός που συμβάλει στην εξάντληση (Grexhaustion) αναφέρουν οι οικονομολόγοι Gilles Moec και Ruben Segura-Cayuela σημειώνοντας ότι η συνεχής αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, είχε ένα σημαντικό αντίκτυπο: την ελληνική οικονομία.

«Οι traders έχουν συμβιβαστεί με την κατάσταση της Ελλάδας, έτσι υπάρχει ένα σημείο χλευασμού και ένα σημείο εφησυχασμού» επισήμανε ο Chris Weston, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της IG και πρότεινε το «Gretch» να είναι ο επόμενος όρος που θα σχετίζεται με την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ