Επιστολή Ντάισελμπλουμ για τα 1,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ

Επιστολή Ντάισελμπλουμ για τα 1,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ
Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ προώθησε με επιστολή του στον EFSF και στον επικεφαλή του Euro Working Group (ΕWG), Τόμας Βίζερ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο MNI.

Ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιστολή εστάλη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η είδηση έρχεται στον απόηχο της συνάντησης που είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας κι η Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Σύμφωνα με κύκλους στις Βρυξέλλες η κίνηση της ελληνικής πλευράς να στείλει το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε μετά από πληροφόρηση που υπήρξε από την την Ε.Ε. για τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια και η διαδικασία επιστροφής είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπόλοιπων αιτημάτων για χρηματοδότηση (τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ, μέρος της δόσης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ