Είδηση-Βόμβα από τον Ιρλανδό ΥΠΟΙΚ: Δραγασάκης αντί Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Είδηση-Βόμβα από τον Ιρλανδό ΥΠΟΙΚ: Δραγασάκης αντί Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στο Eurogroup αποκαλύψε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα ηγηθεί στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνηση με τους δανειστές και τους «θεσμούς».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νούναν είπε πως στην Ελλάδα έχει γίνει σημαντική πρόοδος η οποία πρέπει να συνεχιστεί, τονίζοντας παράλληλα πως είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της λίστας Βαρουφάκη.

«Οι συζητήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο», είπε ο κ. Νούναν απαντώντας στο ερώτημα αν είναι δουλειά των υπουργών να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες των προτάσεων.

«Κανένας δεν θέλει την έξοδο από το ευρώ σαν θέμα προς συζήτηση» σημείωσε.

Στο μεταξύ, την ώρα της έναρξης του Eurogroup τα διεθνή μέσα μεταδίδουν δήλωση Ευρωπαίου μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει ρευστότητα μόνο για τρεις εβδομάδες ακόμα...

Σε ένα δηλητηριώδες σχόλιο για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προέβη ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών. Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Πέτερ Καζίμιρ κλήθηκε να σχολιάσει την επολή Βαρουφάκη και απάντησε ότι δεν μπορεί να την σχολιάσει γιατί δεν είναι υπουργός Πολιτισμού να κρίνει τον τρόπο γραφής.

Δείτε ακόμη:Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ - Σόιμπλε λίγο πριν το Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ