Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το χρέος το 2014

Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το χρέος το 2014
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ανακοίνωσε ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο 185% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο κ. Μάρδας, επίσης, δήλωσε "το χρέοςείναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε", εκφράζοντας την ανυσηχία του για την αυξηντική πορεία που παρουσιάζει το χρέος.Πρόσθεσε πωςυπάρχει μελέτη του Ινστιτούτου Levy που προβλέπει ότι το χρέος θα φθάσει το 205% του ΑΕΠ το 2015 διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την υιοθετεί αλλά ότι την παρακολουθεί για να διευκρινίσει αν τα συμπεράσματα της είναι ψευδή ή αληθή.

Ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στα 20 μισθολόγια που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα τα οποία όπως είπε δημιουργούν στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Προανήγγειλε, πάντως, ότι θα χορηγείται πριμ παραγωγικότητας στους εφοριακούς ανάλογα με κριτήρια που θα αποφασισθούν και θα έχουν σχέση με τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελέγχουν ή το ύψος των εσόδων που θα βεβαιώνουν.

Εκτίμάει ότι από τη σύλληψη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μπορούν να εισπραχτούν 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και άλλα 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων. Ο ίδιος μάλιστα προχώρα στην κοστολόγηση των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ