Πού θα βρει τα λεφτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Πού θα βρει τα λεφτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Το βασικό ερώτημα που απασχολεί όλους αυτόν τον καιρό είναι ένα: «Από που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση έσοδα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;»

Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα επιχειρεί να δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, «δείχνει» τις δύο βασικές πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντλήσει χρήματα.

1. Λίστα Λαγκάρντ και εμβάσματα

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους σημειώνοντας ότι ένας από αυτούς είναι η λίστα Λαγκάρντ.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 52.000 εμβάσματα που φεύγουν από την Ελλάδα την περίοδο του Μνημονίου και να μην υπάρχει έλεγχος και καταλογισμός, αν προκύπτει από τον έλεγχο, προστίμων» σημείωσε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοιες λίστες και να μην έχει γίνει έλεγχος τόσο καιρό.

Παράλληλα, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα έως και 2,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.

«Μένω σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, διότι μου έλεγε ένας καλός φίλος που γνωρίζει τα πράγματα, αν ελεγχθούν τα 52.000 εμβάσματα, όχι μονομιάς, αλλά μπορούν να μαζευτούν πάνω από 2-2,5 δισ. διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

2. Κυνήγι στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Η δεύτερη οδός, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, είναι να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς, μόνο από αυτό χάνονται έσοδα 2,5 δισ. το χρόνο.

«Και γίνομαι έτσι μνημονιακός τώρα» σημείωσε, μάλιστα, με νόημα ο Νίκος Φίλης εξηγώντας ότι το Μνημόνιο έχει προτείνει μέτρα για τον έλεγχο και την πάταξη του φαινομένου, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τα έχει εφαρμόσει.

«Κυνηγούσε τότε τον ταβερνιάρη στην Ύδρα και όχι τον μεγαλοπαράγοντα που έκανε λαθραία εισαγωγή και διακίνηση πετρελαίου στην Ελλάδα», πρόσθεσε με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ