«Η Ρώμη δεν χρειάζεται την Τρόικα»

«Η Ρώμη δεν χρειάζεται την Τρόικα»
«Η Ιταλία δεν χρειάζεται την Τρόικα, θα προχωρήσει μόνη της στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Πιέρ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Η Ιταλία δεν πρόκειται να καταλήξει στα χέρια της Τρόικας, αυτό γράψτε το με κεφαλαία γράμματα» είπε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών. «Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει από μόνη της τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Άρχισε ήδη να το κάνει , αλλά πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της», πρόσθεσε ο Πάντοαν.

Ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που είναι «ο κύριος στόχος» και ότι «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγει την επιβολή νέων φόρων ή την έγκριση οριζόντιων περικοπών».

Αναφερόμενος στην ύφεση στην οποία εισήλθε επίσημα η οικονομία της χώρας βάσει των εκτιμήσεων του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat, ο Πάντοαν ανέφερε ότι «τα αρνητικά αυτά στοιχεία αφορούν κυρίως τις επενδύσεις, ενώ εκείνα που σχετίζονται με την κατανάλωση και τις εξαγωγές δημιουργούν αισιοδοξία, έστω συγκρατημένη».

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, ο οποίος επισήμανε πρόσφατα στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων δήλωσε βέβαιος ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να παραβιάσει το όριο που έχει θέσει η ΕΕ (3%) όσον αφορά τον λόγο δημόσιου ελλείμματος προς ΑΕΠ «ούτε φέτος, ούτε το 2015».