Bitcoin: Εκτινάχθηκε σε υψηλό 18 μηνών καθώς αυξάνονται οι φήμες για δημιουργία ETF

Bitcoin: Εκτινάχθηκε σε υψηλό 18 μηνών καθώς αυξάνονται οι φήμες για δημιουργία ETF


Η BlackRock είναι μεταξύ πολλών μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών των ΗΠΑ με εκκρεμείς αιτήσεις για ETF bitcoin

Το Bitcoin αυξήθηκε 6% την Τρίτη στα 35.198 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, λόγω των αυξανόμενων εικασιών ότι επίκειται ένα αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin που διαπραγματεύεται σε χρηματιστήριο.

Αυτό ακολούθησε μια άνοδο 10% τη Δευτέρα, όταν το bitcoin σημείωσε την καλύτερη μέρα του σε σχεδόν ένα χρόνο και η άνοδος εξαπλώθηκε στην ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης και σε σχετικές μετοχές.

Οποιαδήποτε έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) που κατέχει bitcoin για λογαριασμό επενδυτικών κεφαλαίων προβλέπεται να τροφοδοτήσει τη ζήτηση.
Ένα spot bitcoin ETF, θα επέτρεπε στους επενδυτές που προηγουμένως ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με την πρόσβαση κρυπτογράφησης σε περιουσιακό στοιχείο μέσω του χρηματιστηρίου, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύμα κεφαλαίων στον κλάδο.

«Η αξία… οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, βασικά, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν», δήλωσε ο Steen Jakobsen, CIO της Saxo. «Έτσι το ETF θα έκανε μεγάλο κοινό και θα αύξανε τη ρευστότητα».

Το Bitcoin, ένα ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο του οποίου η τιμή έχει διπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος,. Το δεύτερο μεγαλύτερο ether σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Οι μετοχές που συνδέονται με κρυπτογράφηση, όπως το σημαντικό ανταλλακτήριο των ΗΠΑ Coinbase Global και ο ιδιοκτήτης bitcoin MicroStrategy σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές εκτός ωραρίου.

Ο επενδυτικός κολοσσός BlackRock είναι μεταξύ πολλών μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών των ΗΠΑ με εκκρεμείς αιτήσεις για ETF bitcoin.

Οι εικασίες για την πιθανή έγκρισή τους τροφοδοτήθηκαν από την καταχώριση iShares ETF της BlackRock στον ιστότοπο του οίκου συμψηφισμού DTCC. Δεν ήταν σαφές πότε και γιατί το iShares ETF προστέθηκε στη λίστα DTCC.
Οι προσδοκίες αυξήθηκαν επίσης μετά από αναφορές αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου του Reuters, ότι SEC δεν θα ασκήσει έφεση κατά μιας δικαστικής απόφασης ότι ήταν λάθος να απορρίψει μια αίτηση ETF από την εταιρεία κρυπτογράφησης Grayscale Investments.

«Η SEC που πιέζεται από τα δικαστήρια αυξάνει την πιθανότητα» έγκρισης του ETF, δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Standard Chartered, Geoffrey Kendrick.

Την περασμένη εβδομάδα η BlackRock διέψευσε μια εσφαλμένη αναφορά ότι το ETF της είχε εγκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ