Σε χαμηλό δύο μηνών το Bitcoin – Ρευστοποιήσεις στις παγκόσμιες αγορές

 Σε χαμηλό δύο μηνών το Bitcoin – Ρευστοποιήσεις στις παγκόσμιες αγορές

 

 

Το Ether, δεύτερο μεγαλύτερο, ήταν σταθερό στα 1.685,20 δολάρια, έχοντας επίσης υποχωρήσει απότομα την Πέμπτη

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα Bitcoin υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών την Παρασκευή.

Την Πέμπτη, η Bitcoin μειώθηκε κατά 7,2% στη μεγαλύτερη πτώση μιας ημέρας από τον Νοέμβριο του 2022 όταν κατέρρευσε τοFTX.

Στη συνέχεια έπεσε σε χαμηλό δύο μηνών ύψους 26.172 δολαρίων κατά τις ασιατικές ώρες συναλλαγών την Παρασκευή, το χαμηλότερο από τις 16 Ιουνίου. Μέχρι το 0835 GMT, είχε ανακάμψει εν μέρει σε $ 26.441, μειωμένο κατά 0,8% την ημέρα.

Οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από ένα κύμα πώλησης, με τους κύριους δείκτες της Wall Street να κλείνουν χαμηλότερα την Πέμπτη και οι μετοχές της Ασίας να κατευθύνονται για μια τρίτη εβδομάδα απώλειας σχετικά με τις ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας και τους φόβους ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεδομένης της ανθεκτικής οικονομίας .

Το Ether, δεύτερο μεγαλύτερο, ήταν σταθερό στα 1.685,20 δολάρια, έχοντας επίσης υποχωρήσει απότομα την Πέμπτη.

Ορισμένοι αναλυτές απέδωσαν την πτώση της Crypto σε μια έκθεση της Wall Street Journal ότι η SpaceX του Elon Musk πούλησε τις συμμετοχές της στο Bitcoin αφού υποχώρησε η αξία τηςκατά 373 εκατομμύρια δολάρια. Ο Musk έχει επιρροή μεταξύ των ενθουσιωδών οπάδών της κρυπτογράφησης.

Η έκθεση τηςSpaceX ήταν ο "άμεσος καταλύτης" για την πώληση του Bitcoin, δήλωσε ο Ben Laidler, Strategist Global Markets στο Etoro.

"Ο ευρύτερος οδηγός είναι ότι τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία δεν είναι άνοσα από την εμβάθυνση της πίεσης πώλησης κινδύνου που παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων", πρόσθεσε ο Laidler.

Ο Joseph Edwards, επικεφαλής της έρευνας στην Enigma Securities, απέδωσε την κίνηση των τιμών Bitcoin σε χαμηλή μεταβλητότητα και έλλειψη ενθουσιασμού από τους λιανικούς επενδυτές.

Το Bitcoin κινείται κοντά στα 30.000 δολάρια τους τελευταίους μήνες, έχοντας σταδιακά ανακάμψει φέτος μετά την πτώση του το 2022, όταν κατέρρευσαν διάφορες εταιρείες κρυπτογράφησης, αφήνοντας τους επενδυτές με μεγάλες απώλειες.

Οι αγορές κρυπτογράφησης ενισχύθηκαν τον Ιούνιο από την BlackRock, που ξεκίνησε χρηματιστήριο Bitcoin (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ορισμένοι επενδυτές ερμήνευσαν ότι κινούνται ως ένδειξη ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα εγκρίνει τις εφαρμογές του Bitcoin ETF από διάφορους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ