ΗΠΑ:Οι αιτήσεις για spot bitcoin ETF δεν είναι σαφείς και περιεκτικές λέει η SEC

 ΗΠΑ:Οι αιτήσεις για spot bitcoin ETF δεν είναι σαφείς και περιεκτικές λέει η SEC

Ο οργανισμός ενημέρωσε για τις ανεπάρκειες στα χρηματιστήρια Nasdaq και Cboe Global Markets που κατέθεσαν τις αιτήσεις για λογαριασμό διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock και Fidelity

 

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε ότι ένα πρόσφατο κύμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων για την έναρξη διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων spot bitcoin δεν ήταν επαρκώς σαφές και ολοκληρωμένο, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal.

Ο οργανισμός ενημέρωσε για τις ανεπάρκειες στα χρηματιστήρια Nasdaq και Cboe Global Markets που κατέθεσαν τις αιτήσεις για λογαριασμό διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock και Fidelity, ανέφερε η έκθεση.

Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών έχει απορρίψει δεκάδες εφαρμογές spot bitcoin ETF τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας από τη Fidelity τον Ιανουάριο του 2022.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η ρυθμιστική αρχή είπε ότι οι καταθέσεις δεν πληρούσαν τα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή δόλιων και πρακτικών χειραγώγησης και την προστασία των επενδυτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Η έκθεση της WSJ την Παρασκευή οδήγησε χαμηλότερα τις μετοχές των κρυπτονομισμάτων και των μετοχών που σχετίζονται με το blockchain. Η Coinbase , η Riot Platforms και η Marathon Digital υποχώρησαν μεταξύ 3% και 3,7% στις πρωινές συναλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ