Standard Chartered : Το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολ. μέχρι το τέλος του 2024

 Standard Chartered : Το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολ. μέχρι το τέλος του 2024

Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 66% από την αρχή του έτους – αν και έχει υποχωρήσει απότομα από τότε που ξεπέρασε τα $30.000 πριν από δύο εβδομάδες.

 

 

 

Η αξία του Bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί έως και τα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, ανέφερε η Standard Chartered σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα σύμφωνα με το CNBC.
Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και άλλων τραπεζών στις ΗΠΑ έχει εδραιώσει την υπόθεση για το bitcoin ως «αποκεντρωμένο, αξιόπιστο και σπάνιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο», ανέφερε ο αναλυτής της Standard Chartered, Geoff Kendrick.
Βλέπουμε τη δυνατότητα για το Bitcoin (BTC) να φτάσει στο επίπεδο των 100.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024, καθώς πιστεύουμε ότι ο πολυδιαφημισμένος «χειμώνας των κρυπτονομισμάτων» έχει τελειώσει επιτέλους», δήλωσε ο Kendrick στην έκθεση, με τίτλο «Bitcoin – Μονοπάτι προς το USD επίπεδο 100.000».
Αυτό, σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου και την εικασία ότι η Federal Reserve θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική σύσφιξη, σημαίνει ότι «η πορεία προς το επίπεδο των 100.000 USD γίνεται πιο ξεκάθαρη», είπε ο Kendrick.

«Το τρέχον άγχος στον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα ευνοεί ιδιαίτερα την υπεραπόδοση του BTC – και επικυρώνει την αρχική υπόθεση για το Bitcoin ως ένα αποκεντρωμένο, αξιόπιστο και σπάνιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο», πρόσθεσε ο Kendrick.

«Δεδομένων αυτών των πλεονεκτημάτων, πιστεύουμε ότι το μερίδιο του BTC στο συνολικό ανώτατο όριο αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να κινηθεί στο εύρος 50-60% τους επόμενους μήνες (από περίπου 45% επί του παρόντος).»

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 27.601,55 δολάρια στις 9:40 π.μ. ET, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Οι υποστηρικτές του bitcoin υποστηρίζουν ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που αξίζει να διαφοροποιηθεί σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας.Έχει περιορισμένη προσφορά 21 εκατομμυρίων bitcoin, που σημαίνει ότι θα πρέπει να εκτιμηθεί καθώς η ζήτηση για εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία αυξάνεται για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις του υψηλού πληθωρισμού.


Το κρυπτονόμισμα απέτυχε πέρυσι όταν υποχώρησε κατά 65%, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χειρότερη χρονιά για το bitcoinς.

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, έχει ανέβει, υποδηλώνοντας ότι η ανάκαμψη μπορεί να είναι στα χαρτιά. Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 66% από την αρχή του έτους – αν και έχει υποχωρήσει απότομα από τότε που ξεπέρασε τα $30.000 πριν από δύο εβδομάδες.

«Το σχετικό άλμα τιμών – από κάτω από 20.000 USD πριν από την έκδοση του SVB σε πάνω από 30.000 USD – έχει αυξήσει δραματικά την κερδοφορία των εταιρειών εξόρυξης Bitcoin», έγραψε ο Kendrick.


«Με την τιμή του BTC τώρα πολύ πάνω από την εκτίμηση του άμεσου κόστους των 15.000 USD, οι εξορύκτες είναι απίθανο να πουλήσουν πολλά νομίσματα», είπε ο Kendrick, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν μια θετική εξέλιξη για το κρυπτονόμισμα καθώς οι εξορύκτες αποτελούν σημαντική κινητήρια δύναμη για την αγορά. δεδομένου του μεγέθους των εκμεταλλεύσεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ