Ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα θα μπαίνει στο δίκτυο του Ισραήλ

 Ηλεκτρική ενέργεια από τα κύματα θα μπαίνει στο δίκτυο του Ισραήλ

Η Eco Wave Power υπογράφει επίσημη συμφωνία αγοράς ενέργειας με την Ισραηλινή Εθνική Ηλεκτρική Εταιρεία

 

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη δύναμη των κυμάτων θα μεταδίδεται στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο.
Η Eco Wave Power έχει συνάψει επίσημη συμφωνία αγοράς ενέργειας (PPA) με την Ισραηλινή Εθνική Ηλεκτρική Εταιρεία (IEC) για το πρόσφατα εγκατεστημένο έργο κυματικής ενέργειας στο λιμάνι της Jaffa στο Τελ Αβίβ.
Το PPA για το έργο «EWP-EDF One» βασίζεται στην επίσημη τιμολόγηση τροφοδοσίας (FIT) που καθορίστηκε από την IEA τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με την Eco Wave Power.
Με το PPA σε ισχύ, ένας ιδιωτικός εξεταστής ενέκρινε επιτυχώς τον συγχρονισμό του δικτύου της τεχνολογίας, σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα σύνδεσης στο δίκτυο, ενημέρωσε η εταιρεία.
Στη συνέχεια, η IEC θα πραγματοποιήσει τη δική της δοκιμή συγχρονισμού και στη συνέχεια θα συνδέσει επίσημα το έργο κυματικής ενέργειας «EWP-EDF One» με το ενεργειακό δίκτυο του Ισραήλ.

Μόλις συνδεθεί, το έργο θα αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη δύναμη των κυμάτων θα μεταδίδεται στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ.

Η Inna Braverman, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Eco Wave Power, δήλωσε: «Η επίσημη έναρξη της σύνδεσης στο δίκτυο για το έργο μας «EWP-EDF One» είναι μια στιγμή που περιμέναμε, καθώς αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας και τη χώρα μας .

«Η Eco Wave Power έχει δεσμευτεί να κάνει μια θετική αλλαγή στον κόσμο και ανυπομονούμε να ανοίξουμε τον διακόπτη στο έργο «EWP-EDF One» στο λιμάνι της Γιάφα».

Τον Ιούλιο του 2022, η Eco Wave Power ξεκίνησε δοκιμές πραγματικών συνθηκών στο σχήμα «EWP-EDF One» για να εξετάσει τη λειτουργία των μηχανικών και υδραυλικών υποσυστημάτων του έργου. Οι πλωτήρες κατέβηκαν στο νερό για πρώτη φορά και η επιτυχημένη δοκιμή έφερε το Eco Wave Power ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη λειτουργία του σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Επιπλέον, η Eco Wave Power θα ξεκινήσει σύντομα με την εγκατάσταση της τεχνολογίας της κυματικής ενέργειας στην πρώτη της θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο AltaSea στο λιμάνι του Λος Άντζελες.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης συμβάσεις παραχώρησης για εμπορικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και άλλες τοποθεσίες, ολοκληρώνοντας τον αυξανόμενο αγωγό του έργου 404,7 MW της Εταιρείας.

Το έργο «EWP-EDF One» εκτελείται σε συνεργασία και συγχρηματοδότηση από την EDF Renewables IL και το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ