Βρετανία: «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση το νέο απεργιακό κύμα από 1η Φεβρουαρίου

Βρετανία: «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση το νέο απεργιακό κύμα από 1η Φεβρουαρίου

Τα μέλη του συνδικάτου οδηγών τρένων ASLEF στη Βρετανία θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 3η Φεβρουαρίου

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι οδηγοί τρένων στη Βρετανία, με το απεργιακό «κύμα» που αναμένεται να προκαλεί πονοκέφαλο στη βρετανική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα μέλη του συνδικάτου οδηγών τρένων ASLEF στη Βρετανία θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 3η Φεβρουαρίου αφού απέρριψαν πρόταση που τους έγινε για τους μισθούς, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο οργανισμός σιδηροδρόμων Rail Delivery Group ανακοίνωσε ότι έκανε στο ASLEF βελτιωμένη μισθολογική πρόταση σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που διοικούνται οι σιδηρόδρομοι, σε μια προσπάθεια επίλυσης μακράς διένεξης στον τομέα.

«Η πρόταση δε γίνεται και δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή, αλλά προτιθέμεθα να δεσμευτούμε σε περαιτέρω συνομιλίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ASLEF Μικ Γουίλαν.

«Θέλουν να σκίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε προσφέροντας σε αντάλλαγμα κάτι που είναι στην πραγματικότητα μείωση μισθού», πρόσθεσε.

Ο Rail Delivery Group είχε διευκρινίσει ότι η πρότασή του περιελάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023 και δέσμευση να μην προβεί σε υποχρεωτικές μειώσεις προσωπικού το ερχόμενο έτος.

Ωστόσο, περιελάμβανε επίσης αλλαγές, τις οποίες ο οργανισμός περιέγραψε ως «ζωτικής σημασίας και καθυστερημένες», στις εργασιακές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυριακάτικων βαρδιών και της εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί και 100.000 ακόμη υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων συνοριοφύλακες, αναμένεται επίσης να απεργήσουν την 1η Φεβρουαρίου λόγω μισθολογικών διαφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ