Ιταλία: Διακανονισμός για την πληρωμή οφειλών από τους συλλόγους

 Ιταλία: Διακανονισμός για την πληρωμή οφειλών από τους συλλόγους

To μέτρο παρέχει προνομιακή μεταχείριση για την πληρωμή περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους που οφείλονται έως τις 22 Δεκεμβρίου

 

Η Ιταλία ενέκρινε σήμερα (21/12) ένα μέτρο που επιτρέπει στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να διακανονίσουν τις καθυστερήσεις φόρων τους σε πάνω από 60 δόσεις που θα καταβληθούν έως το 2027, ανταποκρινόμενοι σε αιτήσεις από ομάδες που υφίστανται σκληρή πίεση, τα οικονομικά των οποίων επλήγησαν λόγω Covid-19.
To μέτρο που παρουσιάστηκε ως τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2023, παρέχει στους συλλόγους προνομιακή μεταχείριση για την πληρωμή περίπου 900 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους που οφείλονται έως τις 22 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το μέτρο, οι σύλλογοι θα πληρώσουν μικρό πρόστιμο ύψους 3% των εκκρεμών φόρων και δεν θα υποστούν καμία αθλητική κύρωση.
Ισχύει για όλους τους αθλητικούς συλλόγους, αλλά μακράν οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι είναι οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Serie A, οι οποίες συνολικά έχουν συγκεντρώσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικούς φόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ