Yamal-Europe: Aυξήθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

 Yamal-Europe: Aυξήθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Η διαμετακόμιση της Ουκρανίας είναι σταθερή

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς προς την Πολωνία από τη Γερμανία στον αγωγό Yamal-Europe αυξήθηκαν ελαφρώς την Πέμπτη, ενώ οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας παρέμειναν σταθερές, σύμφωνα με στοιχεία του χειριστή του αγωγού.

Οι ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 1.745.985 κιλοβατώρες (kWh/h) μεταξύ 0800 CET και 0900 CET, από περίπου 1.230.000 kWh/h την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade.

Οι υποψηφιότητες για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ανήλθαν στα 36,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), ελάχιστα άλλαξαν από τα 36,7 mcm της προηγούμενης ημέρας, σύμφωνα με στοιχεία από τον ουκρανικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι προμήθευσε 43,4 εκ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Σούτζα την Πέμπτη, έναντι 42,2 εκ. εκ. την Τετάρτη.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.

Οι διαχειριστές των αγωγών Nord Stream 1 και 2 δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να επιθεωρήσουν τις ζημιές μετά από μεγάλες διαρροές που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενοι περιορισμούς που επέβαλαν οι αρχές της Δανίας και της Σουηδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ