Χάμπεκ: Οι Γερμανοί θα πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία

 Χάμπεκ: Οι Γερμανοί θα πρέπει να εξοικονομήσουν ενέργεια για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας είπε ότι είναι δυνατή η μείωση του 10% της ατομικής κατανάλωσης ενέργειας,

 

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια τώρα για να γίνουν πιο ανεξάρτητοι από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, καθώς η κορυφαία οικονομία της Ευρώπης αναζητά τρόπους να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μόσχα ως απάντηση στον πόλεμο στο Ουκρανία.

Με τους αυξανόμενους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας, η Γερμανία δέχεται πιέσεις να απογαλακτιστεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, καθώς οι επικριτές λένε ότι τα έσοδα παρέχουν στη Μόσχα ζωτικά κεφάλαια για τη διεξαγωγή πολέμου.

Ο Χάμπεκ είπε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει λιγότερο εξαρτημένη εάν οι πολίτες μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, προτείνοντας να χρησιμοποιούν το τρένο ή να κάνουν ποδήλατο αντί να οδηγούν όποτε είναι δυνατόν.

"Κάθε χιλιόμετρο που δεν διανύεται είναι μια συμβολή στο να διευκολύνουμε την απόδραση από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες. Προστατεύουμε επίσης το κλίμα", δήλωσε ο Χάμπεκ σε συνέντευξή του στο Funke Media Group.

Ο Χάμπεκ είπε ότι είναι δυνατή η μείωση του 10% της ατομικής κατανάλωσης ενέργειας, προσθέτοντας ότι οι εργοδότες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν προσφέροντας στους εργαζόμενους την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι όπου αυτό είναι δυνατό.
«Όπου ήταν δυνατόν, θα μπορούσε κανείς να εργαστεί από το σπίτι μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα ξανά - αρχικά σε εθελοντική βάση»,σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ