Επαφές Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι μετά τις αποφάσεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Επαφές Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι μετά τις αποφάσεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Μετά τις τετράωρες συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα ανακοίνωσε μείωση στρατιωτικής δραστηριότητας σε πεδία των μαχών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «μεταφέρθηκε» στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκαν διπλωματικές αποστολές του Κιέβου και της Μόσχας. Για τις εξελίξεις τόσο στο διπλωματικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο, ο Τζο Μπάιντεν συζητά με Ευρωπαίους ηγέτες αυτή την ώρα (16:50 ώρα Ελλάδας).

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν θα έχει την Τρίτη (29.03.2022) επικοινωνία με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις τετράωρες συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα ανακοίνωσε μείωση στρατιωτικής δραστηριότητας σε πεδία των μαχών.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας Ρωσία έκανε γνωστό ότι περιορίζει «δραστικά» τη στρατιωτική του δραστηριότητα στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιβ της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ