Τουλάχιστον επτά νεκροί από έκρηξη σε κατάστημα στη νοτιοδυτική Γαλλία

Τουλάχιστον επτά νεκροί από έκρηξη σε κατάστημα στη νοτιοδυτική Γαλλία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι είναι νεκροί από μια έκρηξη στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Ντραμανίν.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (14.2.2022) σε ένα κτίριο στη μικρή πόλη Saint-Laurent-de-la-Salanque, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο ισόγειο ενός κτιρίου, σε ένα μαγαζί παρασκευής σάντουιτς, όπως μετέδωσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της Γαλλίας, France Bleu.

Μάλιστα, κοντά στο κτίριο βρέθηκαν γκαζάκια, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν προκάλεσαν την έκρηξη. Σύμφωνα με το thenationalnews.com, το οποίο επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα νεογέννητο βρέφος είναι μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη, όπως και ακόμα ένα παιδί.


Ο σταθμός France Bleu αναφέρει, ακόμη, πως ένας άνδρας πήδηξε από τον πρώτο όροφο για να γλυτώσει από τις φλόγες και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Από τη φωτιά επλήγησαν 11 διαμερίσματα.

«Άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη και μετά είδα τεράστιες φλόγες», είπε μια 59χρονη κάτοικος της περιοχής, και πρόσθεσε ότι «τα κτίρια καταστράφηκαν από τις φλόγες. Επικρατούσε απόλυτος πανικός».

«Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη, από την οποία ξέσπασε πυρκαγιά, στην περιοχή Pyrénées-Orientales. Διακόπτω το ταξίδι μου στο Μονπελιέ για να πάω εκεί. Δίνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στις κινητοποιημένες κρατικές υπηρεσίες και στους κατοίκους. Οι σκέψεις μου στα θύματα και τους αγαπημένους τους», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Στο σημείο έσπευσαν σχεδόν 100 πυροσβέστες για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς, η οποία απειλούσε τα γύρω κτήρια και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από αυτά 25 πολίτες.

Σήμερα η φωτιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ οι αρχές ερευνούν τα αίτια της έκρηξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ