Αιθιοπία: Αντάρτες του Τιγκράι σκότωσαν 120 άμαχους σε χωριό της περιφέρειας Αμχάρα

Αιθιοπία: Αντάρτες του Τιγκράι σκότωσαν 120 άμαχους σε χωριό της περιφέρειας Αμχάρα

Συνεχίζεται το «λουτρό αίματος» με θύματα άμαχους στην Αιθιοπία στην εμφύλια διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και 10 μήνες στην αφρικανική χώρα.

Δυνάμεις ανταρτών από την περιοχή Τιγκράι στην Αιθιοπία σκότωσαν 120 αμάχους σε δύο ημέρες σε χωριό στην περιφέρεια Αμχάρα, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το φονικό έγινε σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη Ντάμπατ την πρώτη και την δεύτερη ημέρα του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Σιούνετ Ουμπάλεμ, τον τοπικό διοικητή στην Ντάμπατ, και τον Σαλάσιου Ντάνιου, τον εκπρόσωπο της κοντινής πόλης Γκόνταρ.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων του Τιγκράι δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχολιασμό.

"Μέχρι στιγμής έχουμε περισυλλέξει 120 πτώματα. Πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις για αθώους αγρότες. Αλλά πιστεύω ότι ο αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος. Υπάρχουν αγνοούμενοι", διευκρίνισε ο Σιούνετ μιλώντας τηλεφωνικώς στο Reuters.

Πριν από 10 μήνες ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στις ομοσπονδιακές δυνάμεις της Αιθιοπίας και δυνάμεις που είναι πιστές στο Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF), το οποίο ελέγχει την περιοχή Τιγκράι.

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν τον Ιούλιο από την περιοχή του Τιγκράι στις γειτονικές περιοχές Αμχάρα και Άφαρ, επίσης στον βορρά της Αιθιοπίας.

*Φωτό αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ