Γαλλία: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στο Σεν Τροπέ - 1.200 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης

Γαλλία: Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στο Σεν Τροπέ - 1.200 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης

Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε αυτοκινητόδρομο, έχει κάψει μέχρι τώρα 50.000 στρέμματα.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα στη Γαλλία, στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν Τροπέ, στην Κυανή Ακτή, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρώτος που χάνει τη ζωή του από τη μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στη Γαλλία, για την κατάσβεση της οποίας εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να καταβάλλουν προσπάθειες 1.200 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε αυτοκινητόδρομο, έχει κάψει μέχρι τώρα 50.000 στρέμματα.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Γαλλία - Εκκενώνονται περιοχές στην ενδοχώρα του Σεν Τροπέ

Κυβερνητικός αξιωματούχος της περιφέρειας Βαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά τη Δευτέρα, δήλωσε πως η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Άλλοι περίπου 20 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού από την πυρκαγιά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετέβη χθες, Τρίτη, στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ