Μπομπ Ντίλαν: Και όμως... κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Μπομπ Ντίλαν: Και όμως... κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Ο 80χρονος σήμερα τραγουδοποιός, ακτιβιστής και «ροκ σύμβολο» κατηγορείται για μια υπόθεση που θυμίζει το σκάνδαλο «Επστάιν».

Μήνυση κατατέθηκε σε βάρος του Μπομπ Ντίλαν, πριν από τη λήξη της εφαρμογής ενός νόμου του 2019 που επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης ανηλίκων να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους για περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές ώστε να ασκηθούν διώξεις πριν παραγραφούν.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πρόσφατα Νομπελίστας Μπομπ Ντίλαν μηνύθηκε από ανώνυμη γυναίκα την οποία - όπως ισχυρίζεται - φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το 1965. Στη μήνυση, η γυναίκα που αναφέρεται ως «J.C.» δηλώνει ότι ήταν τότε 12 ετών.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και η πολιτική αγωγή υποστηρίζει ότι ο Ντίλαν, 80 χρονών σήμερα την κακοποιούσε τη γυναίκα σεξουαλικά στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη επί έξι εβδομάδες, «αφήνοντάς την συναισθηματικά τραυματισμένη και ψυχολογικά κατεστραμμένη μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε ότι «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικού για να δώσει στην «J.C.» αλκοόλ και ναρκωτικά και να την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλεπάλληλές φορές». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπομπ Ντίλαν αρνείται τους ισχυρισμούς: «Ο 56χρονος ισχυρισμός για συμβάν προ 56 χρονών είναι αναληθής και θα παλέψουμε σθεναρά να τον ανατρέψουμε», είπε.

Η αγωγή εναντίον του Ντίλαν κατατέθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κατάθεση των απαιτήσεων βάσει του νόμου για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων. Ο νόμος του 2019 επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους σε περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος νόμος χρησιμοποιήθηκε από έναν κατήγορο του Jeffrey Epstein για να μηνύσει τον πρίγκιπα της Βρετανίας Andrews για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση.

Η ενάγουσα στην υπόθεση Ντίλαν ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση. Ο Ντίλαν εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και έχει πουλήσει 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το 2016, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ