Άγιος Μαρίνος: Ανακοίνωσε «ανοσία της αγέλης» - Εμβολιασμένο το 70% των κατοίκων

Άγιος Μαρίνος: Ανακοίνωσε «ανοσία της αγέλης» - Εμβολιασμένο το 70% των κατοίκων

Το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου (San Marino) με πληθυσμό μόλις έχει 33.000 κατοίκους δήλωσε πως πέτυχε την «ανοσία της αγέλης» - Το 90% των εμβολιασμών έγινε με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik.

Ο Αγίος Μαρίνος ανακοίνωσε ότι πάνω από το 70% των κατοίκων του έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και, κατά συνέπεια, έχει επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης». Η εμβολιαστική εκστρατεία άρχισε τον περασμένο Μάρτιο, και σε ποσοστό 90% χρησιμοποιήθηκε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik.

Το κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου έχει 33.000 κατοίκους και επί σειρά εβδομάδων δεν καταγράφονταν κρούσματα Covid 19. Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες όμως άρχισαν να προκύπτουν νέα περιστατικά, λόγω και της παραλλαγής Δέλτα. Στην παρούσα φάση τριάντα πολίτες είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Όλοι τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σε κατ΄οίκον απομόνωση.

Λόγω του ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όσοι πολίτες του Αγίου Μαρίνου επισκεφθούν την Ιταλία από τις 6 Αυγούστου και μετά, αναμένεται να μην μπορούν να καθήσουν σε κλειστούς χώρους των καφέ και εστιατορίων, και να εισέλθουν σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, διότι δεν θα διαθέτουν «πράσινο πάσο». Μόνη εναλλακτική είναι η πραγματοποίηση συχνών τεστ, που να πιστοποιούν ότι είναι αρνητικοί στον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ