Στέφανος Τσιτσιπάς: Δείτε το «μυθικό» ποσό που θα λάβει εάν κερδίσει το Ρολάν Γκαρός

σ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δείτε το «μυθικό» ποσό που θα λάβει εάν κερδίσει το Ρολάν Γκαρός

Δείτε το ποσό που θα εισπράξουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη για τις εκπληκτικές πορείες τους στο τουρνουά του Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και η Μαρία Σάκκαρη, έγραψαν ιστορία για τον ελληνικό αθλητισμό στα κορτ του Ρολάν Γκαρός και έχουν βαλθεί να κάνουν «εθνικό άθλημα» το τένις. Ένα σπορ που παραδοσιακά θεωρούνταν στη χώρα μας ένα... ακριβό χόμπι μιας μικρής «ελίτ».

Παράλληλα όμως, με τις επιτυχίες και την αναγνώριση της αξίας τους στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων αθλητών του κόσμου, οι δύο πρωταθλητές μας εισπράττουν και την οικονομική «αναγνώριση» που τους αναλογεί, σε ένα σπορ που ούτως ή άλλως ανταμείβει καλά τα πρωτοκλασάτα αστέρια του.

Η Μαρία Σάκκαρη με την εκπληκτική της πορεία έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που έφτασε στους «4» οργάνωσης επιπέδου Γκραν σλαμ. Η Σάκκαρη, έφτασε στα ημιτελικά του τουρνουά, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα με σκορ 2-1 σε ένα ματς «Γκραν Γκινιόλ».

Λόγω της παρουσίας της στην 4άδα, η Σάκκαρη εισέπραξε το ποσό των 375.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα αθλήτρια που παρέμεινε στο Νο. 18 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει αμοιβές καριέρας ύψους 3.845.516 δολαρίων (Prize Money, από το 2015 μέχρι 31/5/2021). Από αυτό το ποσό τα 304.897 δολάρια να έχουν έρθει εντός του 2021.

Όσο για τις απολαβές του Στέφανου Τσιτσιπά, εκεί το ποσό προκαλεί «ίλιγγο» στην κυριολεξία... Ο ταλαντούχος αθλητής έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam τουρνουά και με τη διάκριση του αυτή έφτασε στο Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Παράλληλα, για την μέχρι τώρα πορεία του, έλαβε ως έπαθλο το μυθικό ποσό των 750.000 ευρώ! Σε περίπτωση μάλιστα που κατακτήσει τον τίτλο θα δει τα κέρδη του σχεδόν να διπλασιάζονται, αφού θα φτάσουν το 1,4 εκατ. ευρώ! Ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο για έναν αθλητή που σε δύο μήνες θα κλείσει τα 23 του χρόνια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ