ΠΟΥ:7 δολάρια ανά δόση εμβολίου για να τερματιστεί η πανδημία

 ΠΟΥ:7 δολάρια ανά δόση εμβολίου για να τερματιστεί η πανδημία

Ξεκίνησε η καμπάνια "Go Give One" - Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι με τα 7 δολ. θα καλύψει το κόστος της αγοράς και παράδοσης μιας δόσης εμβολίου για κάποιον που βρίσκεται σε χώρα χαμηλού εισοδήματος

 

Να προσφέρουν 7 δολάρια για μια δόση εμβολίου καλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με στόχο να αντληθούν κεφάλαια για το COVAX, το παγκόσμιο πρόγραμμα διαμοιρασμού εμβολίων κατά της COVID-19.

Ξεκινώντας σήμερα την καμπάνια "Go Give One", ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να «διαδραματίζει τον δικό του ρόλο στον εμβολιασμό του πλανήτη με μία απλή δωρεά» και, με τον καιρό, να βοηθήσει να τερματιστεί η πανδημία.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το ποσό των 7 δολαρίων θα καλύψει το κόστος της αγοράς και της παράδοσης μιας δόσης εμβολίου για κάποιον που βρίσκεται σε χώρα χαμηλού εισοδήματος.

«Ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτή την πανδημία είναι να δώσουμε εμβόλια σε όλους, ξεκινώντας από το υγειονομικό προσωπικό και τους πλέον ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου», ανέφερε ο Τέντρος σε ανακοίνωση.

Η εκστρατεία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σταδιακά από χώρα σε χώρα κατά το επόμενο έτος, ξεκινώντας με τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κένυα. Έχει τη στήριξη παγκόσμιων φιλανθρωπικών οργανώσεων και εταιριών, με μια διαδικτυακή πλατφόρμα δωρεών στο www.gogiveone.org.

Στόχος του μηχανισμού COVAX είναι να διασφαλιστούν 2 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 για χώρες χαμηλότερου εισοδήματος έως τα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ