Σημάδια διάλυσης στον συνεταιρισμό των πλούσιων της European Super League

Σημάδια διάλυσης στον συνεταιρισμό των πλούσιων της European Super League

Δύο 24ωρα άντεξε η συμμαχία των... άπληστων

Με διάλυση κινδυνεύει η ομάδα των 12 ποδοσφαιρικών συλλόγων που επιχείρησαν να δημιουργήσουν δικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προκαλώντας κατακραυγή σε όλη την Ευρώπη.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να έχει υποβάλει την παραίτησή του, ενώ η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο Μαδρίτης αποσύρονται από τον συνεταιρισμό που είχαν σπεύσει να στηρίξουν το βράδυ της Κυριακής.

Το εγχείρημα έλαβε από την πρώτη στιγμή πολιτικό χρώμα, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε την κίνηση στην οποία μετείχαν οι έξι μεγάλες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος (οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ), χαρακτηρίζοντάς την ως καρτέλ.

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει αποστάσεις λέγοντας πως δεν έχει επικυρώσει τη συμμετοχή της στην αμφιλεγόμενη διοργάνωση και πως απαιτείται ψηφοφορία από τα μέλη του συλλόγου.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μη συμμετοχή ομάδων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής διοργάνωσης που θα απειλήσει το μονοπώλιο των διοργανώσεων της UEFA, δηλαδή του Champions' League και του Europea League. Σημειώνεται πως στην αρχή, οι 12 ομάδες που έκαναν λόγο για τη δημιουργία δικού τους πρωταθλήματος υποστήριζαν πως σύντομα θα προστεθούν σε αυτές άλλες οκτώ. Αντί αυτού όμως, το γκρουπ των πλούσιων «ανταρτών» διαλύεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ