Κερδίζει έδαφος ο Μπάιντεν – Τους δικηγόρους επιστρατεύει ο Τραμπ

Κερδίζει έδαφος ο Μπάιντεν – Τους δικηγόρους επιστρατεύει ο Τραμπ

Δύο σημαντικά βήματα στην πορεία για τον Λευκό Οίκο έκαναν οι Δημοκρατικοί και ο Τζο Μπάιντεν καθώς κερδίζουν τις δύο κρίσιμες Πολιτείες του Γουισκόνσιν και του Μίσιγκαν.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δήλωσε πως είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται προκειμένου να εκλεγεί ως ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρόσθεσε πως πρέπει να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι και εμφανίστηκε ενωτικός τονίζοντας πως η προεδρία δεν είναι θεσμός που αφορά μόνο μία κομματική παράταξη. «Δεν θα υπάρχουν μπλε και κόκκινες Πολιτείες όταν θα νικήσουμε, αλλά απλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» πρόσθεσε αναφερόμενος αντίστοιχα στα χρώματα του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η επικράτηση στις δύο κρίσιμες Πολιτείες του Μίσιγκαν και του Γουισκόνσιν φέρνουν τον Μπάιντεν σαφώς πιο κοντά στον Λευκό Οίκο, καθώς έχει συγκεντρώσει 253 εκλέκτορες σύμφωνα με την καταμέτρηση των New York Times. Ωστόσο το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένο να καταθέσει τα όπλα και όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Συνεργάτες του Τραμπ επιβεβαίωσαν πως θα ζητηθεί νέα καταμέτρηση στο Γουισκόνσιν και πως έχει κατατεθεί προσφυγή στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια με αίτημα τη διακοπή της καταμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ