Μάχη στήθος με στήθος στις ΗΠΑ με έπαθλο τον Λευκό Οίκο

Προηγείται ο Μπάιντεν - Κέρδισε τη Φλόριντα και το Οχάιο ο Τραμπ

Μάχη στήθος με στήθος στις ΗΠΑ με έπαθλο τον Λευκό Οίκο

Σε σκληρή μάχη στήθος με στήθος εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει σημαντικά βήματα για την επανεκλογή του, καθώς έχει κερδίσει τις Πολιτείες του Οχάιο, της Φλόριντα και του Τέξας.

Αντίστοιχα ο Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κερδίζοντας την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη, ενώ πήρε το προβάδισμα στην κρίσιμη Πολιτεία του Γουισκόνσιν.

Κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν βρίσκεται κοντά στον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να μένουν στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η μεγάλη μάχη δίνεται στις Πολιτείες του Μίτσιγκαν, της Πενσιλβάνια και του Γουισκόνσιν, που δίνουν 16, 20 και 10 εκλέκτορες αντίστοιχα.

Στην Αριζόνα, που δίνει 11 εκλέκτορες, προηγείται ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει προβάδισμα και στο Μέιν που δίνει 4 εκλέκτορες. Ωστόσο χρειάζεται τουλάχιστον κάποιες από τις Πολιτείες στις οποίες προηγείται ο αντίπαλός του για να εξασφαλίσει τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Νομίζω πως είμαστε καθ’ οδόν στο να κερδίσουμε τις εκλογές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τζο Μπάιντεν εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε για «μεγάλη νίκη» με αποτέλεσμα το κοινωνικό δίκτυο να προσθέσει επισήμανση πως το σχόλιο εμπεριέχει ανακριβείς πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ