Σιγκαπούρη και Ζυρίχη οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

 Σιγκαπούρη και Ζυρίχη οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου


Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 7,4% σε τοπικό νόμισμα για περισσότερα από 200 κοινά χρησιμοποιούμενα αγαθά και υπηρεσίες

 

 

Η Σιγκαπούρη και η Ζυρίχη ισοβαθμούν για την πιο ακριβή πόλη του κόσμου φέτος, ακολουθούμενες από τη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Economist Intelligence Unit (EIU), καθώς προειδοποίησε ότι το παγκόσμιο κόστος- η κρίση της ζωής δεν είχε ακόμη τελειώσει.

Κατά μέσο όρο, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 7,4% σε τοπικό νόμισμα για περισσότερα από 200 κοινά χρησιμοποιούμενα αγαθά και υπηρεσίες, υποχώρηση σε σχέση με την αύξηση ρεκόρ 8,1% πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι «σημαντικά υψηλότερη από την τάση το 2017-2021».

Η Σιγκαπούρη ανέκτησε την κορυφή της κατάταξης για ένατη φορά τα τελευταία έντεκα χρόνια λόγω των υψηλών επιπέδων τιμών σε διάφορες κατηγορίες.

Η πόλη έχει τις υψηλότερες τιμές μεταφοράς στον κόσμο, λόγω των αυστηρών κυβερνητικών ελέγχων στους αριθμούς των αυτοκινήτων. Έχει επίσης από τα πιο ακριβά για ρούχα, είδη παντοπωλείου και αλκοόλ.
Η άνοδος της Ζυρίχης αντανακλά την ισχύ του ελβετικού φράγκου και τις υψηλές τιμές για είδη παντοπωλείου, οικιακά είδη και αναψυχή, ανέφερε.

Γενεύη και Νέα Υόρκη ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση, ενώ το Χονγκ Κονγκ ήταν πέμπτο και το Λος Άντζελες έκτο.
Η Ασία συνεχίζει να έχει σχετικά χαμηλότερες αυξήσεις τιμών κατά μέσο όρο σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ανέφερε.

Οι κινεζικές πόλεις έχουν υποχωρήσει στην κατάταξή της με τέσσερις πόλεις - Ναντζίνγκ, Γουξί, Νταλιάν και Πεκίνο - μεταξύ των μεγαλύτερων υποχωρούν στην κατάταξη φέτος μαζί με την Οσάκα και το Τόκιο στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ