Boeing: Στη φόρα εσωτερικά δεδομένα που έκλεψε ρωσική σπείρα ransomware

Boeing: Στη φόρα εσωτερικά δεδομένα που έκλεψε ρωσική σπείρα ransomware

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι δεν απειλείται η ασφάλεια των αεροσκαφών ή των πτήσεων

Εσωτερικά δεδομένα της Boeing, μιας από τις μεγαλύτερες αμυντικές και αεροδιαστημικές εταιρείες, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από τους Lockbit, σπείρα κυβερνοεγκλήματος που συνδέεται με τη Ρωσία και ειδικεύεται στις επιθέσεις ransomware.

Οι χάκερ είχαν ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι υπέκλεψαν έναν «τεράστιο» όγκο ευαίσθητων δεδομένων της Boeing και την απείλησαν να τα βγάλουν στη φόρα αν η εταιρεία δεν πλήρωνε λύτρα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Boeing επιβεβαίωσε ότι «στοιχεία« των τμημάτων ανταλλακτικών και διανομής επηρεάστηκαν σε κυβερνοεπίθεση.

«Εγκληματικοί πράκτορες ransomware έχουν δημοσιοποιήσει πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι υποκλάπηκαν από τα συστήματά μας» ανέφερε η εταιρεία.

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε το περιστατικό αι παραμένουμε σε επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου, τις ρυθμιστικές αρχές και τρίτους που ενδεχομένως επηρεάζονται».

Η εταιρεία δήλωσε ακόμα «βέβαιη» ότι απειλείται η ασφάλεια των αεροσκαφών ή των πτήσεων, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει εάν οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Από την εμφάνιση της ομάδας Lockbit σε ρωσόφωνα φόρουμ για χάκερ το 2020 έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ, την Ινδία και την Βραζιλία να πλήττονται περισσότερο σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Trend Micro.

Η εταιρεία αποκαλεί μάλιστα τους Lockbit «μια από τις πλέον επαγγελματικές σπείρες οργανωμένου εγκλήματος στον υπόκοσμο» του Διαδικτύου.

Η ομάδα έχει χτυπήσει 1.700 στόχους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA).

Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό παράρτημα της Industrial and Commercial Bank of China χτυπήθηκε από κυβερνοεπίθεση που παράλυσε τις συναλλαγές, περιστατικό για το οποίο οι πρώτες υποψίες πέφτουν στους Lockbit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ